• img_ehbo_005.jpg
 • img_ehbo_010.jpg
 • img_ehbo_020.jpg
 • 140_0225.jpg
 • img_ehbo_014.jpg
 • img_ehbo_050.jpg
 • img_ehbo_041.jpg
 • dsc01065.jpg
 • dsc00337.jpg
 • dsc00374.jpg
 • img_ehbo_028.jpg
 • dsc08551.jpg
 • 140_0256.jpg
 • dsc00467.jpg

Spider FAQ

 • EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje
 • 1. Hoeveel bedraagt de contributie per jaar en wat krijg je hier voor?

  De contributie voor een jaar lidmaatschap is 30 euro. Daarvoor krijg je toegang tot alle herhalingslessen, bijbehorend oefenmateriaal en gratis koffie en thee tijdens de pauze. Tevens worden je competenties bijgehouden en indien je aan alle eisen voldoet krijg je automatisch een verlenging van je EHBO diploma.

 • 2. Wat wordt er van leden verwacht?

  Er wordt van onze leden verwacht dat zij;

   

  De betaling van de contributie op tijd wordt voldaan.

   

  Voor het behouden van het diploma zal je binnen 2 jaar de benodigde vaardigheden moeten beheersen.

   

  Van elk lid wordt verwacht dat ze ongeveer 12 uur per jaar op een evenement bij de EHBO post staan om indien nodig eerste hulp te verlenen. Enkele evenementen waar de vereniging vaak ingezet wordt: Volleybal toernooi, Paarden/pony-concours, motorcross enzv. Men kan wel de voorkeur voor een evenement bekend maken. Deze evenementen brengen ook geld op voor de vereniging, zo blijft de contributie laag en kunnen we investeren in materialen.

   

  Bij het niet aanwezig kunnen zijn van een herhalingsavond dit doorgeven aan de secretaris, bij voorkeur via e-mail of per telefoon.

 • 3. Wat kunnen de leden van de vereniging verwachten?

  EHBO vereniging Sint Anthonis het Zwaluwstaartje streeft er naar om haar leden optimaal voor te bereiden om hulpverlening te bieden op straat, het werk, thuis of ergens anders.

   

  Door de herhalingslessen houden wij de kennis en vaardigheden op peil en tijdens deze lessen heeft u de mogelijkheid om de instructeur vragen te stellen. Door het aanbieden van EHBO diensten aan evenementen in de gemeente Sint Anthonis kunnen leden ook in hulpverlening situaties terecht komen met  slachtoffers.

   

  De leden kunnen via de vereniging EHBO materiaal bestellen. Meestal is dit goedkoper dan individuele bestellingen. Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u contact opnemen met de penningmeester.

   

  Het bestuur is ook buiten de jaarvergadering infomreel te benaderen.

   

  Tijdens de jaarvergadering wordt de gang van zaken van het afgelopen jaar besproken. Hier kunnen leden hun ideeën en feedback geven over de gang van zaken. Het bestuur is ook buiten de jaarvergadering informeel te benaderen.

 • 4. Ik wil een EHBO diploma halen, hoe gaat dit in zijn werk?

  Kijk hiervoor op de sectie "EHBO cursus" op de website.

 • 5. Ik heb mijn EHBO diploma bij de vereniging gehaald. Moet ik dan ook lid worden?

  Uw EHBO diploma is 2 jaar geldig en kan o.a. door het bijwonen van herhalingslessen bij EHBO vereniging Het Zwaluwstaartje of een andere EHBO vereniging verlengd worden.

  Het beste is natuurlijk om regelmatig aandacht te schenken aan uw EHBO vaadigheden tijdens de herhalingslessen om zo een automatisme op te bouwen. Bovendien is het erg leuk en leerzaam om bij onze vereniging lid te zijn!! Geslaagden zijn een jaar gratis lid van de vereniging

 • 6. Hoe lang is mijn EHBO diploma geldig?

  Het EHBO diploma krijg je na het succesvol afleggen van het EHBO examen. Daarna is het EHBO diploma 2 jaar geldig. Als na die twee jaar blijkt dat je nog steeds competent bent volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis dan zorgt de secretaris van de vereniging ervoor dat je verlenging aangevraagd wordt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • 7. Hoe blijf ik in EHBO opzicht competent?

  Tijdens de herhalingsles beoordeelt de EHBO instructeur of je competent bent op het onderdeel dat die avond op het programma staat. Elke competentie wordt meerdere malen per 2 jaar behandeld, dus als je onverhoopt een les mist betekent dat niet meteen dat je niet meer competent bent.

   

  De reanimatie avond is wel elk jaar verplicht om te volgen. Deze wordt op de eerste dinsdag van oktober aangeboden.

 • 8. Hoe ziet een herhalingsles er uit?

  Een herhalingsles is bedoeld om de EHBO kennis en vaardigheden op peil te houden. Onze EHBO instructeurs zorgen ervoor dat alle competenties meerdere malen aan bod komen. Meestal wordt de groep opgedeeld in groepjes van 5-6 personen en worden er diverse posten per avond langs gegaan met op elke post een andere situatie. Meestal zijn er ook LOTUS slachtoffers (mensen die een ziekte/verwonding uitbeelden) op de posten aanwezig. Halverwege de les is er een pauze waar in de foyer een kopje koffie of thee genuttigd kan worden. Daarna gaat de oefening verder en aan het einde van de avond wordt er even kort besproken wat er goed en minder goed ging.

  Soms wordt er (onverwachts) een grote oefening gehouden waarbij er van alles kan gebeuren. Deze is meestal in samenwerking met de brandweer en/of ambulance.

 • 9. Moet ik bij evenementen op de EHBO post staan?

  Van elk lid wordt verwacht dat ze 12 uur per jaar op een evenement bij de EHBO post staan om indien nodig eerste hulp te verlenen. Je staat altijd met twee EHBO-ers, dit is verplicht  Het is niet alleen leuk om te doen maar je doet ook praktijkervaring op. Dit zorgt ervoor dat als je straks onverwachts hulp moet verlenen bij je thuis of op straat je een soort van automatisme opbouwt en je jezelf zekererder voelt bij het verlenen van hulp. 

   

  De leden kunnen elk jaar hun voorkeur opgeven aan de hand van een evenementen overzicht voor het aankomende seizoen. Met je opgegeven voorkeuren wordt rekening gehouden en je wordt dus niet ingepland op evenementen waar je geen voorkeur voor hebt opgegeven.

 • 10. Ik heb net mijn EHBO diploma gehaald. Wordt daar rekening mee gehouden bij het indelen van EHBO'ers op evenementen?

  Wij delen nieuwe leden altijd in met meer ervaren leden.

 • 11. Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap en wat is de opzeg termijn?

  Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. De opzeg termijn bedraagt 1 maand. Als u gedurende het jaar uw lidmaatschap opzegt word er wel verwacht dat u nog uw ingeroosterede evenementen draait.

  Stuur een mailtje naar de secretaris waarin u vermeld dat u uw lidmaatschap opzegt. Graag vernemen wij ook de reden van uw opzegging zodat wij in de toekomst wellicht zaken anders kunnen aanpakken.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact met ons op via het onderstaand formulier.