• dsc00374.jpg
 • img_ehbo_005.jpg
 • 140_0256.jpg
 • dsc08551.jpg
 • img_ehbo_028.jpg
 • 140_0225.jpg
 • img_ehbo_014.jpg
 • img_ehbo_020.jpg
 • dsc01065.jpg
 • dsc00467.jpg
 • dsc00337.jpg
 • img_ehbo_041.jpg
 • img_ehbo_010.jpg
 • img_ehbo_050.jpg
 NIEUWE Gratis EHBO cursus start 16 november 2019, meld je hier direct aan 
        Heb je interesse? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meer informatie, 06-30567803.
Een ongeluk zit in een klein hoekje: er gaat geen dag voorbij of krant en tv tonen verfrommelde auto’s en ambulances met gillende sirenes. Maar het grootse deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, tijdens het werk of tijdens het spelen. Een verbrande vinger, een schaafplek, een verstuikte enkel; niets griezelig of bloederigs. Iedereen kan helpen, als hij maar weet wat hij moet doen. Iemand verslikt zich, krijgt een epilepsie aanval of zelfs een hartaanval, zonder goede hulp kan hij doodgaan, of blijvend ernstig letsel over houden.
foto ehbo curus
 
U leert thuis online de theorie en volgt 3 praktijklessen op 16, 23, en 30 november. Het examen staaat gepland voor de eerste week van december. De lessen zijn van 09:30 t/m 16:00 uur in het MFC Oelbroeck in Sint Anthonis
 
Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben een eerste hulp diploma. Zij weten wat ze moeten doen, zij kunnen ervoor zorgen dat er snel deskundige hulp wordt ingeroepen en dat erger wordt voorkomen. Zij kunnen levens redden! Wilt ook u weten wat u moet doen, dan is een EERSTE HULP cursus iets voor u!
 
Om de kwaliteit van het Diploma Eerste Hulp te kunnen waarborgen is een aantal vaardigheden ofwel competenties opgesteld, waarmee de cursist leert op welke wijze de hulp optimaal en adequaat wordt verleend. Na het behalen van een Diploma Eerste Hulp worden de competenties tijdens herhalingslessen opnieuw getoetst en verdiept. De cursus is gericht op de praktijk en is daarvoor een echte “ doe” cursus, uiteraard wordt er ook wat theorie behandeld. De volgende punten worden behandeld in de cursus: 
 1. Vijf belangrijke punten bij het verlenen van Eerste Hulp
  Stoornissen in het bewustzijn
 2. Stoornissen van de ademhaling
 3. Stoornissen in de bloedsomloop
 4. Ernstige uitwendige bloedingenEHBO cursus2
 5. Shock
 6. Uitwendige wonden
 7. Brandwonden
 8. Kneuzing en verstuiking
 9. Ontwrichting en botbreuken
 10. Oogletsels
 11. Vergiftiging
 12. Elektriciteitsongevallen
 13. Koudeletselsehbo curus 3
 14. Warmteletsels
 15. Vervoer over korte afstand
 16. Verband- en hulpmiddelen
 17. Het menselijk lichaam

Na het succesvol afsluiten van het examen ontvangt u het EHBO diploma van het Oranje Kruis.

De EHBO cursus wordt gegeven door onze eigen instructeurs, zij zullen ook de vervolglessen  op dezelfde locatie, MFA Oelbroeck  Sint Anthonis geven. Al onze instructeurs zijn opgeleid door het Oranje Kruis.

U gaat thuis achter de computer de theorie van de EHBO leren. Dit gaat via een aangename digitale leeromgeving waar u alle therie vindt. Na elk theorieblok volgt er een multiple choise toets. Als u alle toetsen voldoende afgerond heeft kunt u een certificaat uitprinten. Deze dient u mee te nemen naar de praktijklessen. De praktijk lessen zijn ook puur gericht op de de theoretisch aangeleerde handelingen te oefen op LOTUS slachtoffers, dat zijn mensen die een ongeval of wond realistisch naspelen. Onze instructeurs helpen u bij vragen en kunnnen eventuele onduidelijkheden bij de theorie weg nemen. Bij de praktijk lessen wordt o.a. geoefend om te reanimeren, buik naar rug draaien, verslikking, stabiele zijligging, aanleggen van verbanden en het aanleggen van een mitella.

Voor meer informatie kunt u de polisvoorwaarden van uw eigen zorgverzekering raadplegen. KLIK HIER  voor een overzicht van zorgverzekeraars en hun vergoedingen ten aanzien van een EHBO cursus. Dit overzicht is onder voorbehoud en voordat u uw cursus start raden wij u aan om zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie of om u op te geven voor een EHBO cursus kunt u contact opnemen met ons. Dit kan via het onderstaand email formulier.